PDA

View Full Version : Freya download?


TheSallElf
08-23-2010, 07:22 PM
An NCSoft employee said we could download the Freya update today to be ready for the patch tomorrow. I'm looking around on the site and on the loading screen for the game and don't see a link to update the game client. I'd rather not bother with getting the pts converting and converting back since ncsoft said we could just do a straight update today. Any word on this?

TheSallElf
08-23-2010, 07:25 PM
Nevermind, apparently the only way to do this today is getting the full 5 gig install for the game and there is no way to patch from retail client to freya update which would be a much smaller file.

jkoster
08-23-2010, 07:31 PM
If you had followed her link (http://www.lineage2.com/pds/game_dw.html) you would have seen the following:

http://www.fileplanet.com/215661/210000/fileinfo/Lineage-2---Freya-Game-Client
http://www.gamerslifeline.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=251

TheSallElf
08-23-2010, 07:33 PM
If you had followed her link (http://www.lineage2.com/pds/game_dw.html) you would have seen the following:

http://www.fileplanet.com/215661/210000/fileinfo/Lineage-2---Freya-Game-Client
http://www.gamerslifeline.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=251

I eventually found that. I was hoping for a patch and not another full game install but downloading it now.

Smittie
08-23-2010, 08:12 PM
Ironically that is what I was looking for. Thank you :D

jkoster
08-23-2010, 08:53 PM
Quite welcome, Smittie!

Shic
08-24-2010, 12:13 AM
I eventually found that. I was hoping for a patch and not another full game install but downloading it now.

only a "patch" if you had installed the PTS

Pow Plastique
08-24-2010, 01:45 AM
So let me ask you guys something, I'm new here and I'm updating my client from gracia something (can't remember... Yeah I'm coming from those illegal servers... was off for a while now I'm starting again but on official aaannnddd that's for other thread... lol) and I'm confuse, I just restarted like a half hour a go, am I updating to Freya or Epilogue? @@

Thanks in advance,

//PP

TheSallElf
08-24-2010, 02:09 AM
So let me ask you guys something, I'm new here and I'm updating my client from gracia something (can't remember... Yeah I'm coming from those illegal servers... was off for a while now I'm starting again but on official aaannnddd that's for other thread... lol) and I'm confuse, I just restarted like a half hour a go, am I updating to Freya or Epilogue? @@

Thanks in advance,

//PP

If you are updating it will take you to the gracia epilogue update. If you are getting a new exe of the game it should be the freya update. Tomorrow they do the update and then you could update to it.

Pow Plastique
08-24-2010, 02:37 AM
If you are updating it will take you to the gracia epilogue update. If you are getting a new exe of the game it should be the freya update. Tomorrow they do the update and then you could update to it.

**** :( can't believe, it's taking like now 20 hours to update... and it's about to finish (about 15% left...) I hope this freya update tomorrow won't take so long like it is now :(

Ardea
08-24-2010, 03:19 AM
I wouldn't update free client, because it might have something inside that can cause you ban later. I don't know for sure. Just delete whole "system" folder, to be safe :)

As to Freya. If you have Freya PTS, then you can "patch' your Live client to Freya right now. If you don't have PTS, you can wait till the evening, when Live Update server will start patching, or you can download PTS now, install and make it Live.

sikamikanic0
08-24-2010, 04:45 AM
I wouldn't update free client, because it might have something inside that can cause you ban later. I don't know for sure. Just delete whole "system" folder, to be safe :)

As to Freya. If you have Freya PTS, then you can "patch' your Live client to Freya right now. If you don't have PTS, you can wait till the evening, when Live Update server will start patching, or you can download PTS now, install and make it Live.

patch it with the pts to live file from the official site or just copy l2.exe from live over the pts folder and update??

Ardea
08-24-2010, 07:03 AM
not l2.exe (there is l2.bin actually), but lineage2.exe
and
pts to live file is the lineage2.exe from live client. so you are talking about same things :)

sikamikanic0
08-24-2010, 07:45 AM
and what time can i start updating??? :D

Ardea
08-24-2010, 07:49 AM
They turn off servers at 1 pm GMT. Estimated downtime is 7 hours.

sikamikanic0
08-24-2010, 07:50 AM
They turn off servers at 1 pm GMT. Estimated downtime is 7 hours.

the thing is i have to wait 6 more hours or the updating will work earlier?

Varaya
08-24-2010, 08:07 AM
The last few times, the update server was available a few hours before the game servers were up again. They did not post any time when the update server definitely will be up again, so just keep trying.

Paris Hilton
08-24-2010, 08:53 AM
Update server is up:)

n00dles
08-24-2010, 09:36 AM
thers a pts to live tool for this update?

Ardea
08-24-2010, 09:42 AM
Take lineage2.exe from your currect Gracia Epilogue client and put to PTS client folder. It is your pts to live tool.

Rohirrim
08-24-2010, 09:44 AM
thers a pts to live tool for this update?

Same as always...copy the lineage2.exe from your live client over to the PTS client and do a full check.

Shii
08-24-2010, 12:42 PM
If you had followed her link (http://www.lineage2.com/pds/game_dw.html) you would have seen the following:

http://www.fileplanet.com/215661/210000/fileinfo/Lineage-2---Freya-Game-Client
http://www.gamerslifeline.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=251

Ok,sorry if repetitive but i need a simple strait answer.

My patches allways haves pms when ever new game contect comes out and errorsd every hour.

IM CURRENTLY DOWNLOADING THIS "http://www.gamerslifeline.com/wp-con...oad.php?id=251"
IS THAT LINK THE SAME AS PATCHING FROM GRACIA TO FREYA LIVE CLIENT?

in other words,can i download that and not have to use the actual live patcher aside from doing a fullsytem scan???? simple yes or no.

Aditional details: No PTS in my comp 0,nada, just live original version.

The_Mole_763682
08-24-2010, 01:05 PM
it's taking like now 20 hours to update :(

wow, are you sure your internet is actually working. In that length of time, you could drive to NCSoft offices, burn a DvD, go buy a Dvd Rom drive, install it, (and a new copy of windows), install the game AND have time to make dinner...

But seriously, I feel your pain. My last update took forever too, so I grabbed the PTS last week, and today I had just a 10 minute quick patch and I'm ready to go, all I need now is a server to play on :D

<Cue hamsters>

kiss
08-24-2010, 01:33 PM
i copy the normal lineage2.exe into pts folder.started game and now it downloads something...since 10minutes...is that normal? thx :P

Ardea
08-24-2010, 03:10 PM
Totally.

Kalinia
08-24-2010, 03:30 PM
Edit: nevermind

Rims
08-24-2010, 06:56 PM
I find it faster to download the whole client then to do the update? why is this? :-s

15 minutes to donwload the whole client, and update being going for ages now... bad speeds here in the UK.. :(

My little rant over :P lol

topeins
08-24-2010, 08:04 PM
tried to download the whole client... wifi went down within 5 mins, and still had 29hrs to go.. downloading at 50kbps ftl XD

automatic update will probly run for another 24hrs before its ready anyways xD

Rims
08-24-2010, 08:32 PM
it needs improving loads! :)

Draconz
08-25-2010, 06:49 AM
Seems that downloading the whole client is safer and faster.

maurh
08-25-2010, 12:36 PM
i had downloaded the PTS from fileplanet...what must i do now so i get freya in live servers ?? i need the fastest way:)

Ardea
08-25-2010, 01:39 PM
Download ptstoliveconversion file from download page on lineage2.com
Or if you have live client of gracia epilogue, just take lineage2.exe from there, put in your pts and start. It will get little update and you will have freya live client then.

Both ways are the same, just with slightly different actions.