Lineage II Forums  
Go Back   Lineage II Forums > Technical Discussions > General Technical Issues

Login


General Technical Issues Describe your client-side, hardware or software complications. This is not a place to report game bugs.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-12-2011, 08:35 PM   #1
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Windows 7 launching game error

Hello comunity!

I am having couple couple of really bad days this week. I was trying to play L2 again but it seems the game just doesn't like me.

First I tried to download the game the normal way, trough the launcher but after getting couple of *the connection to the update server has been lost* I just quit. I found a raw clien in one of the trackers and downloaded it, installed it and start to update it.

My tries to get one from the download link in the site failed too. I managed to download 2-3 times a .zip file the Freya client but everytime I tried to unzip the file at the end at 98% it says that some data is corrupted and it failes to extract the files from the rar/zip.

I waited for like 1/2 day to update to full and just to mention my I-net connection is like 25-30 Mbp/s. Nvm that I tried to log in after I did updated the client but it seems everytime I hit the start on the launcher the splash screen comes out and that's all.

I checked the forums a lot these 3-4 days and I saw some complains about GameGuard files and so on. Tried pretty much everything I found in the forum but no luck beign able to start and play the game so far.

The only success I think I have is after like deleting the GameGuard folder in my /system folder I was able to see actually load a bit in the begining and then I just get this wierd 640x480 resolution and only see the game cursor. After that I can't do anything, only a restart fixes my PC.

My PC is a good one and the resolution I play is 1680x1050.

I am really shocked ... what happened to that game... when I played before an year or two everything was working just fine? And now it's a total disaster..

If anyone can help me with this frustrating GameGuard thingy I would be greatful.

Thanks!
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2011, 08:55 PM   #2
MYSTERica
Grave Predator
 
Join Date: Feb 2008
Location: Slovakia
Posts: 474
MYSTERica will become famous soon enough
Default Re: Windows 7 launching game error

Quote:
Originally Posted by Gorkzillah View Post
The only success I think I have is after like deleting the GameGuard folder in my /system folder I was able to see actually load a bit in the begining and then I just get this wierd 640x480 resolution and only see the game cursor.
You resolved the GG problem with the deletion of GG folder, in order to fix the problem with the small resolution, delete the option.ini file and do a full-check.
MYSTERica is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 05:05 AM   #3
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

Sorry but I can't seem to find the option.ini file in the Lineage2 folder. And what do you mean by deleting the GG folder. After a full check it just downloads it again.

Last edited by Gorkzillah; 03-13-2011 at 05:37 AM.
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 05:21 AM   #4
MYSTERica
Grave Predator
 
Join Date: Feb 2008
Location: Slovakia
Posts: 474
MYSTERica will become famous soon enough
Default Re: Windows 7 launching game error

Quote:
Originally Posted by Gorkzillah View Post
Sorry but I can't seem to find the option.ini file in the Lineage2 folder. And what do you mean by deleting the GG folder. After a full check it just downloads if again.
Option.ini> Program Files/Lineage 2/system/option.ini
Gameguard folder> Program Files/Lineage 2/system/GameGuard (delete this one)
MYSTERica is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 05:40 AM   #5
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

As I said I don't see *option.ini* file in my system folder.

http://i56.tinypic.com/25qsjuw.jpg


I also receive this error after downloading the client from the original sites Lineage2 uses to provide game client to their players.

http://i51.tinypic.com/34433hg.jpg

Last edited by Gorkzillah; 03-13-2011 at 05:53 AM.
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 07:00 AM   #6
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

Okay I made some progress. I found a "Lineage_II_High_Five_Installer.zip" who actually worked. I downloaded it, installed it and I tried to start the game.

This time again there was some wierd resolution but at least I saw the loing screen. There was gameguard 114 error.

I tried to delete the GameGuard folder in my Lineage/system folder before couple of game starts I did but the same error on and on.

EDIT: Okay I can't figure this out. Sometimes it happens like before - wierd resolution + I only see my in-game cursor. And sometimes I see the login screen + the 114 error? wtf!?

Last edited by Gorkzillah; 03-13-2011 at 07:38 AM.
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 07:47 AM   #7
MYSTERica
Grave Predator
 
Join Date: Feb 2008
Location: Slovakia
Posts: 474
MYSTERica will become famous soon enough
Default Re: Windows 7 launching game error

Which antivirus you have?
MYSTERica is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 07:54 AM   #8
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

I'm using AVG free edition. I am excluded the Lineage2 folder such as when I am playing World of warcraft, because there are some problems with their Launcher too.

My UAC level is the lowest possible and I don't know what's the problem.

Never had that problems though.
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 09:04 AM   #9
MYSTERica
Grave Predator
 
Join Date: Feb 2008
Location: Slovakia
Posts: 474
MYSTERica will become famous soon enough
Default Re: Windows 7 launching game error

Quote:
Originally Posted by Gorkzillah View Post
I'm using AVG free edition. I am excluded the Lineage2 folder such as when I am playing World of warcraft, because there are some problems with their Launcher too.

My UAC level is the lowest possible and I don't know what's the problem.

Never had that problems though.
Try disabling the AVG antivirus completely to see if it changes something while loading the game.
MYSTERica is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 10:37 AM   #10
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

Nope the same thing even when I close the AVG. But I am not having these problems with the WoW launcher .. I don't know why they are happening now.
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 12:27 PM   #11
MYSTERica
Grave Predator
 
Join Date: Feb 2008
Location: Slovakia
Posts: 474
MYSTERica will become famous soon enough
Default Re: Windows 7 launching game error

Ok, which exact error you get / does the webpage opens for you saying there is an blabla error updating GG or you just get an ingame error saying the L2 couldn't start GG?

Try deleting whole system folder, run the launcher and click "Check Files".
MYSTERica is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 12:30 PM   #12
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

Quote:
Originally Posted by MYSTERica View Post
Ok, which exact error you get / does the webpage opens for you saying there is an blabla error updating GG or you just get an ingame error saying the L2 couldn't start GG?

Try deleting whole system folder, run the launcher and click "Check Files".
Thanks for the info mate but it seems I finally got it working again. I just updated my video drivers which was the advice from the support center and now everything seems fine.

Thanks to you too.
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2011, 01:37 PM   #13
MYSTERica
Grave Predator
 
Join Date: Feb 2008
Location: Slovakia
Posts: 474
MYSTERica will become famous soon enough
Default Re: Windows 7 launching game error

Quote:
Originally Posted by Gorkzillah View Post
Thanks for the info mate but it seems I finally got it working again. I just updated my video drivers which was the advice from the support center and now everything seems fine.

Thanks to you too.
Great news, at least if you should have problems with GG, you will know hot to troubleshoot the problems.

Enjoy L2!
MYSTERica is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2011, 08:20 AM   #14
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

Oh well actually I was fulled by the game. It's not actually working again.
Yesterday I made a great success when logged like 2 times and even wandert around Giran and Aden but after I exit the game the seocnd time my something strange happend.
My pc crashed and I needed to restart.. after that no luck making the game work properly.

I have really decent PC and I doubt it because of it's poor performance.
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2011, 11:17 AM   #15
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

Okay I fianlly got it working. For everyone using the AVG anti-virus program - it's bad for your L2.
After uninstalling it and updating my game now everything is fine. No game guard errors no nothing.

Win7 + AVG anti-virus = can't play L2 in short.

I hope this is the finaly post I write for this topic. >_<
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2011, 02:53 PM   #16
Judas
Baylor
 
Join Date: May 2005
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 7,292
Judas has a spectacular aura about themJudas has a spectacular aura about them
Default Re: Windows 7 launching game error

yup you have to make AVG completely 100% excluding Lineage II and gameguard from it's "checking"..

you can't disable "anti-virus" programs today... they have to be basically fully removed before they actually are exited out..

almost all the anti-viruses are intermittently disliking gameguard...

AVG most recently has taken it to the extreme..

Alternatively i would suggest Microsoft Security Essentials which is free.... in place of AVG..

As for your corruption issue.. that's likely due to running 32bit browser which dislikes downloading files over 4gb in size.
Judas is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2011, 12:30 AM   #17
Gorkzillah
Elpy
 
Join Date: Mar 2011
Location: Europe, Bulgaria, Gorna Oriahovica
Posts: 14
Gorkzillah is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 7 launching game error

Aye I figured these thigs out in the process of fiding what's wrong with my gamd and PC.

But the simple fact of changing my AVG with AVAST resolved thi issue.

And I did all of the things you suggested but only removing the AVG helped.

No matter I can play again and everything's fine.
Gorkzillah is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
error, gameguard, launching error, not loading, windows 7

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:09 AM.